Symfonica in D - Nieuws

Drieënnegentig kinderen speelden op 30 oktober 2021 tijdens Symfonica in D de sterren van de hemel in het Atlas Theater in Emmen. Kinderen uit heel Drenthe deden mee in het grote projectorkest of het projectkoor. De deelnemers waren tussen de 6 en 21 jaar oud. Het Symfonica in D-orkest speelde onder andere de Typewriter, Ode Joy van Leroy Andersson onder leiding van Roeland Robert. Het projectkoor werd begeleid door Minka Zaal. Het koor zong Do re mi uit The Sound of Music, You are the Reason en Feest in het Sprookjesbos. Voorafgaand aan het optreden werd de hele dag gerepeteerd in kleine groepen. Het was een feestelijke dag dat draaide om samen muziek maken en zingen.

Het koor en orkest speelden en zongen samen Zelfs Dan!. Een lied dat zangeres Martijje schreef voor de Symfonica in D editie 2020. Wijnand van Klaveren componeerde de muziek voor dit speciale lied. Vanwege de maatregelen omtrent corona was in 2020 geen live-editie mogelijk van Symfonica in D. Er werd een alternatief bedacht. In kleine groepjes kwamen kinderen bijeen en werd op locatie muziek en zang opgenomen en afgemixt in de studio. In de Digital Art Factory in Assen werd door Lotus Nipperus een mooie clip bij het nummer gemaakt. Die zie je hier kunt bekijken.

RTV Drenthe maakte een mooie reportage van de dag. Klik hier om deze te bekijken.

Aan deze edities werkten de volgende muziek- en zangdocenten mee: Minka Zaal, Roeland Robert, Hellen Hoorn, Maaike Bosscher, Nienke van Leijden, Gerda van Donk, Hanneke van Ulsen, Christiaan Thomasius, Lotte van Veldhoven, Mariet Piersma, Saskia Rozeveld

 

 

De Provinciale Jeugdorkestendag ‘Symfonica in D’ is voor iedereen tussen de 6 en 21 jaar die een instrument bespeelt. Doel van de dag is: Samen muziek maken in een groot orkest! Ook kinderen die graag zingen kunnen dit jaar weer meedoen. Een aantal muziekstukken wordt gepresenteerd met koor. Kinderen die niet zijn aangesloten bij één van de deelnemende kinderkoren kunnen ook meedoen.

Thema Taal, toon, teken 
Onder begeleiding van het Symfonica in D-orkest worden meerdere nummers uitgevoerd. Op het repertoire staan muziekstukken rond het thema ‘Taal, toon, teken’. Het orkest en koor presenteren samen ‘Zelfs dan’, dat Martijje speciaal in coronatijd voor Symfonica in D heeft geschreven, en ‘de Blauwbilgorgel’. Een hele uitdaging voor koor en orkest! Daarnaast brengen koor en orkest ook nog een eigen repertoire ten gehore.

Leren door doen

Symfonica in D biedt jonge muzikanten of zangers de gelegenheid samen muziek te maken. Het spelen in dit orkest of zingen in het projectkoor is elk jaar weer een hele belevenis en bijzondere ervaringvoor de deelnemers.Het orkest staat onder leiding van dirigent Roeland Robert met begeleiding van muziek- en koordocenten

 

Datum: zaterdag 30 oktober 2021

Aanvangstijd voor het orkest9.30 -17.00 uur 

Aanvangstijd voor het koor: 9.30-17.00 uur (o.v.b)

Locatie: ATLAStheater Emmen

 

Aanmelden kan via:  

https://www.kunstencultuur.nl/symfonicaind

Kosten deelname: € 7,50te voldoen bij de aanmelding. Restitutie van de deelnamekosten is niet mogelijk. Na betaling ontvangen de deelnemers een link om de muziek te downloaden. 

Kaartjes publiek: 2,50 p.p. Kaartjes voor het publiek worden t.z.t verkocht via de kassa van het ATLAStheater.

Voor wie? Jeugdorkesten, jeugdkoren, schoolorkesten, kinderen die graag zingen en leerlingen van particuliere muziek- en zangdocenten of muziekscholen.

Niveau van het repertoire voor het orkest

Viool: Beginners, 1e vingerstand / Viool: Gevorderd, 1e positie en begin 3e positie. Altviool: Vraag aan je docent. Cello: beginners, 1e vingerstand / Cello: Gevorderd, Grote greep / Contrabas: Vraag aan je docent /Blazers en slagwerk: Beginners A niveau / Gevorderden B niveau.

Over Symfonica in D

Het initiatief van de Provinciale Jeugdorkestendag 'Symfonica in D' geeft Drents talent een podium en een unieke ervaring onder het motto 'Samen Muziek Maken!'.

Search